Sunt zile și zile

 

3312345c8bc1148b68c25f086c9cc47a

Sunt zile în care îmi doresc să dispar, fără să mai știu de absolut nimeni, fără să îmi mai pese ce se întâmplă sau ce urmează. Uneori vreau să dispar și, dacă se poate, să fiu ștearsă din memoria oamenilor pe care îi cunosc.

Sunt zile în care simt că nu mă implic cât ar trebui, iar asta mă face să mă simt atât de vinovată încât nu realizez că de fapt nici nu ar trebui să mă simt așa. Pentru că eu chiar mă implic. Privind obiectiv, mă implic, dar subiectivitatea mă omoară.

Sunt zile și zile, iar dacă azi mă ucide în fiecare minut din zi depresia, mâine zâmbesc cu adevărat, râd din tot sufletul și simt că trăiesc fiecare minut al zilei.

Sunt zile și zile, iar apoi mai sunt non-zilele, cum îmi place mie să le mai spun. Sunt acele zile de pauză, de neutralitate, de azi-nu-sunt-capabilă-să-simt-absolut-nimic. Și în aceste zile poți să țipi la mine, mă poți lovi, mă pot înjura, mă poți îmbrățișa, mă poți iubi, mă poți îmbrăca cu cele mai dulci cuvinte de care dispui. Iar eu, în aceste zile, nu voi simți nici ură față de tine, nici iubire. Nu voi simți nimic.

Iubesc non-zilele. Iubesc să simt că nu simt nimic. Iubesc bariera pe care mi-o pun între mine și restul; restul oamenilor, restul vorbelor, restul întâmplărilor, restul sentimentelor, restul faptelor și restul consecințelor.

Iubesc non-zilele pentru că mă fac să mă gândesc obiectiv la ceilalți. Ei tot cu asta se confruntă? Cum reușesc să manevreze zilele și cum aleg ceilalți să controleze zilele? Pentru că pe mine parcă zilele mă controlează — uneori, bineînțeles.

Tu ce fel de zile ai?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s