Îmi e mai ușor să te iubesc când nu ești aici

anul in care nu (te) voi mai iubi

Am ajuns să îți simt privirea glaciară mult prea mult. E un sentiment ce nu îmi dă pace.

Simt privirea ta oriunde și mă cam înnebunește. Încerc să închid ochii pentru a nu-ți mai vedea glaciaritatea din privire. Îmi deschid ochii. Nu ești aici, așa că nici privirea ta nu are ce căuta aici.

Sunt o paranoică.

Mă învârt, mă uit în jur. Lipsești.

Râd singură de paranoică ce sunt!

Îmi e mai bine, respir mai ușurată acum că realizez că nu ești în preajma mea. Dacă ai fi fost aici m-aș fi topit cu siguranță. Dacă ai fi fost aici aș fi uitat să respir normal, să îmi păstrez calmul și mintea lucidă.

Dacă ai fi fost aici, te iubeam mult mai mult, dar nu ești aici. Nu mai ești aici și îmi e mai ușor să nu te iubesc când nu ești lângă mine. Îmi e mai ușor să nu te mai iubesc atunci când lipsești, când ești departe, când sunt în siguranță. Sunt în siguranță atunci când nu ești lângă mine. Pentru că prezența ta mă înnebunește.

Știi de ce eșți capabil să îmi faci. Mi-ai mărturisit că și tu simți același lucru.

Nu am putut crede, dar am văzut. Am văzut în ochii tăi senini că pățești același lucru. Mă iubești când îți sunt aproape. Ajung să te amețesc cu ușurință când sunt în preajma ta. Devii mai nesigur, tonul ți se schimbă și prezența ta spirituală înflorește.

Nu pot spune că nu ador acest sentiment, dar sunt prea conștientă de ce înseamnă asta. Și tu și eu știm acest fapt: suntem nocivi unul pentru celălalt. Sentimentul nostru comun este obositor și ne consumă. Devenim irascibili, vulnerabili și demni de milă. Ne facem rău fără să vrem, știind acest lucru. Suntem niște nenorociți.

Mă bucur de clipele în care sunt singură. Mă bucur de singurătate, asta până când am să te mai văd. Mă bucur cât mai pot de aerul ce îl respir, căci în prezența ta totul este sufocant. Îmi place să mă știu sigură pe mine, iar când eșți lângă mine devin o vulnerabilă. Mă faci să mă simt slabă, slăbită de puteri și nesigură.

Îmi place să nu te iubesc. Am nevoie să nu te mai iubesc, așa că, te rog, stai departe pentru a-ți putea uita prezența. Stai departe și nu mă mai privi.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s