Oglinda morții din viață

093c3ac60161fdab3e0a048f7e5ccf6c

Au fost ani în care sperai, în aproape fiecare dimineață, să mori până la sfârșitul zilei. În aceeași ani ai continuat să speri, în aproape fiecare seară, să mori în somn.

Cam dur. Să mori.

Moarte.

De ce avem frica de a rosti asta? 

Aveai obiceiul să nu vezi nimic bun în absolut nimic din ce ți se întâmpla. Acum, surprinzător, cauți cu disperare miezul pozitiv din fiecare problemă pe care o ai, indiferent dacă este gravă sau nu.

Ai învățat să cauți binele în tot răul, căci altfel știai că riști să îți pierzi mintile.

Ai avut odată mințile pierdute, apoi ți-ai spus că niciodată nu mai vrei să mai simți asta.

Nu, nu cred că ți le-ai regăsit pe aceleași, ci ți-ai format altele noi. Acele minți pierdute au rămas încă rătăcite pe undeva.

Ai fost singurul tău mentor, singura ta sfătuitoare și singurul tău confident. Ai fost pentru tine ce alții nu ar fi putut să fie niciodată. Și nu e vorba că nu le-ai fi dat voie să fie, însă nu a existat nimeni indeauns de bun încât să îl consideri de încredere.

A durat câțiva ani buni letargia ta suferindă. A durat atât cât a ținut și adolescența; probabil ea o fi fost de vină, îți spui singură. Cu toate că nu ai avut dramele binecunoscute din zilele de azi, ai avut atâtea și atâtea care să te facă să cedezi, să vrei să cedezi, să vrei să nu mai vrei nimic.

Acum stai în dreptul unei oglinzi uriașe — cel puțin, așa o vezi tu — și abia ai prins curaj să îți ridici privirea, să te privești.

Acum te poți privi cu adevărat, nu te poți doar vedea.

Spune tare ce vrei să auzi și ascultă cu adevărat ce îți spui. Vorbește-ți. Comunica-ți ce ai pe suflet, ce vrei de la tine.

Îți zâmbești timid, încă amuzată cum lumea se teme de moarte. Da, așa e. Acest gând te amuză tare mult. Începi să rânjesti. Știi că moartea îți este aproape și nu ca să te ia, ci să îți redea curiozitatea de a continua și de a merge mai departe.

Îți zâmbești pentru că știi că viața e de partea ta dacă asta vrei, iar moartea este singura ta așteptare constantă.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s