Suntem o adunatură de cenușă

  
      Ce anume suntem noi în această viață? Niște trecători, niște puncte în Univers, niște ființe limitate din orice punct de vedere. Avem cu toții niște visuri pline de reușite, de măreția lucrurilor grandioase de care am putea fi capabili, dar ce se întâmplă cu toate acestea? Nimic. Sau în cel mai bun caz, numai de un sfert dintr-un sfert care aparține de jumătatea întregului avem parte.

        Suntem mult prea compleșiți de realitate, de viață, de tot ce înseamnă ”zi de zi”. Cu cât viața se grăbește spre final, cu atât devenim mai stresați, mai limitati în timp, ne mișcăm mult mai greu spre scopul mult dorit. Așteptările ne sunt dezamăgiri, iar fericirea parcă este alcătuită dintr-un cufar de plumb ce încercăm să îl ridicam din abisul vieții.

       Și chiar dacă reușim să tragem cufarul din abis la suprafață, ce gasim? Găsim nefericirea unei realizări: suntem doar o adunătură de cenușă. O cenușă care peste ani va pluti prin vazduh, fiind inhalată de alți oameni fără ca măcar să își dea seama.

        De ce cred asta? Nu am un răspuns exact, doar că tot ce pot spune e că eram extrem de atentă zilele astea la o țigară fumată. Eram atat de fascinată încât uitasem ce zi e, ce oră e sau ce trebuia să fac. Eram atat de copleșită de revelație încât a început să pună stăpânire pe mine, să îmi capteze atenția și să rețin un singur lucru: suntem o adunătură de cenușă.

       Țigara este reprezentația vieții. Omul are o singură viață. O țigară reprezintă o viață. O țigară se poate fuma o singură dată. 

      Când țigara se aprinde, omul ia naștere. Cu fiecare fum tras, țigara se apropie de filtru. Cu fiecare an, omul crește, atingând copilăria, adolescența, maturitatea și bătrânețea (în cel mai fericit caz). Cu fiecare fum tras din țigară, viața ei se scurtează și ajunge mult mai rapid spre finalul ei, iar filtrul este stins și aruncat. Fiecare fum tras, în reprezentația umană reprezintă evenimentele importante ale vieții; dezamăgirile care ne marcheaza puternic, reușitele care ne dezvoltă propria persoană, evenimentele​ cu adevarat importante, evenimentele​ triste sau fericite. Odată ajunsă la final, viața se sfârșește (logic). Precum filtrul țigării, osemintele noastre sunt aruncate într-o groapă.

Bineînțeles, gândul meu a fost extrem de lung, extrem de contemplativ, atât de puternic încât m-a obosit, așa că am ales să îl alung. 

Reclame

2 gânduri despre „Suntem o adunatură de cenușă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s