Dragă viață

509409

        Îmi este greu să îți scriu, căci nu vei putea citi rândurile mele însetate de atenția ta. Îmi este greu să îți vorbesc, căci nu ești în stare să mă auzi. Nici nu pot să îți șoptesc, căci șoaptele se pierd mult prea ușor în vânt, în timp… Nici nu îți pot arăta ce simt, căci nici măcar nu ai cum să poți simți ce simt eu, darămite să mai și vezi…

        Trec zilele pe lângă mine de parcă sunt alergători la maraton. Trec atât de rapid încât nici nu le mai simt, nici nu îmi mai aduc aminte de ele, de zilele mele, ale tale, ale noastre. Și trec și mă oftic că am momente în care aș vrea să trăiesc doar ziua deja prezentă, ca atunci când pun capul jos, să nu mi-l mai ridic în zori, să mă înghită negura morții. Mă oftic, dragă viață, iar eu nu pot schimba cu nimic repeziciunea ta cu care te miști!

        Și totuși, cu cât îmi pretind mai doritor moartea sufletului, cu atât încerc să trec prin tine, viață, cu ușurință… să încerc și să rămân în același timp sănătoasă la cap, deși nu îmi faci munca ușoară. Deloc. Chiar deloc… Mă înnebunești, mă disperi și mă întristezi!

        Cum să îți spun că am ajuns să îmi fie o teamă cruntă de minutele tale ale caror amprentă nu mai sunt capabilă să o simt?! Timpul se mișcă rapid, mult prea rapid și nu îl pot prinde. Nu îl pot prinde să îl trag spre mine, să îl opresc în loc măcar pentru un minut…

        Dragă viață, nu mai pot avea rabdarea de altădată să gust din profunzimea tuturor zilelor. Nu mai pot să simt timpul așa cum ar trebui. Îmi este frică de graba temporală. Simt că nu voi reuși să îmi duc la bun sfârșit toate dorințele și toate realizările după care tot tânjesc.

        Dragă viată, mai ai rabdare și nu te mai grăbi așa… Am o frică cumplită că voi ajunge să nu mai știu cum să zâmbesc la dorința de a vedea cu nerăbdare următorul răsărit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s