Lucruri noi pe blog – Despre liste

o-WRITING-A-LIST-facebook

       Hm. Într-o căutare disperată de a scăpa de plictiseală, am scormonit şi cu un rost pe Google, astfel încât am descoperit că lumea adoră listele. Liste de dorinţe, liste de lucruri pe care nu le-au făcut, liste de lucruri pe care le-au făcut, liste care ajută la organizarea task-urilor sau a timpului, liste, liste, liste… Cică orice fel de liste. Aşa o fi?

       Nu ştiu de voi, dar eu fac parte din acei oameni. Da, iubesc listele. De obicei, nu prea mă ţin de ele, doar că îmi place să le concep, să le personalizez şi apoi, să mă uit la ele. Îmi place să le admir. Ciudat, știu. Sunt o fire delăsătoare uneori, iar asta îmi cam afectează voinţa de a face anumite lucruri. De fapt, firea mea delăsătoare îmi afectează până şi voinţa de a tăia de pe listele mele lucrurile, iar în felul ăsta mereu mă trezesc că în loc să tai de pe listă ceva, adaug.

       În articolele ce vor urma am să vorbesc despre listele mele. Ele în principiu sunt legate de cărţi, de seriale, de filme sau melodii pe care vreau să le citesc, să le vizionez şi să le ascult sau să le descarc.

       Astăzi am să listez listele mele, asta ca să aveţi o anumită idee despre ele şi despre ce anume conţin.

  1. Listă cu seriale/filmele pe care vreau să le vizionez (implică şi serialele/filmele pe care le-am vizionat deja; din fericire, unele chiar sunt tăiate de pe listă)
  2. Listă cu multele cărţi pe care vreau să le citesc (şi aici am câteva cărţi pe care le-am tăiat, însă nu ştiu cum se face că mereu când tai o carte, apar în schimb alte două-trei)
  3. Listă privind organizarea timpului (pe care, bineînţeles, niciodată nu o respect)
  4. Listă privind blog-uri pe care le urmăresc (şi pe care le tot urmăresc de câţiva ani, deşi un timp nu am mai colindat pe ele)
  5. Listă cu melodii pentru… (diferite momente din viaţă, diferite stări sau… ca să fie acolo)
  6. Listă de ”îmi doresc să…” (… până când mor)
  7. Lista viselor ciudate (acele vise atât de ciudate şi… tâmpite care nici măcar nu au vreo minimă legătură cu realitatea)
  8. Listă cu actori/actriţe preferate (pentru că de ce nu?)

      Prea multe liste deja? Oh, mai am, doar că nu îmi vin în minte în acest moment.

      Voi ce liste aveţi și de care anume vă țineți?

8 gânduri despre „Lucruri noi pe blog – Despre liste

Adăugă-le pe ale tale

  1. Eu sunt o maniacă a listelor.
    Ca și tine, am o listă cu filme, cărți și actori, toate într-o agendă jerpelită, care e mai mult bandă adezivă decât hârtie. Cânvda aveam și o listă cu melodii, dar am renunțat la ea fiindcă risca să ajungă infinită. Am recurs la ele fiindcă nu mă mai pot baza pe memorie să stocheze chiar toate titlurile.
    Sigur, mai am o listă cu proiectele și cerințele pentru facultate ca să mă pot organiza și, în ultima vreme, am una și cu subiectele pe care să le abordez pe blog. Din nou, memoria mea e de vină.

    Apreciază

  2. O listă pentru blog mi-am întocmit și eu astăzi cu câte ceva, iar agende… ador să le încep frumos și ordonat, dar de pe la jumătate ajung exact cum ai descris tu mai sus. :)) Din fericire, eu am terminat cu notițele pentru cursuri, seminarii și alte cele, dar tot nu le arunc.
    Mulțumesc pentru timpul tău (citit+comentariu)!

    Apreciază

  3. Uite că am găsit în sfârşit pe cineva care mi se asemănă 😄.
    Am o listă lungă cu toate melodiile care îmi plac (vreo 600) şi e începută prin 2012. E frumos să-mi amintesc ce ascultam acum câțiva ani.
    Am o listă cu toate filmele pe care le-am vizionat + altă listă cu seriale.
    Listă cu filme de privit. Listă cu cărțile citite intitulată: „Cărţile mele citite, cărțile mele iubite”.
    Şi pentru taskuri, am descopdrit recent sitemul de Bullet Journal, e mimunat, îmi place tare mult.

    Apreciază

  4. Și mie îmi place când mai „găsesc” alții ca mine. Acest lucru mă face să mă simt puțin mai puțin ciudată.😂 Melodiile mele au rămas, în principiu, cam aceleași. Poate au mai fost adăugate câteva în plus, însă sunt cam monotonă privind muzica. Am auzit și eu de Bullet, însă cred că pentru mine ar fi altă chestie în plus de care nu m-aș ține.
    Mulțumesc pentru timpul acordat.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Listele sunt ușor de realizat, dar eu nu prea sunt organizată de felul meu. 🙂 Ei, dacă e vorba de o provocare, atunci fac lista. 😉 Am nevoie de o agendă! :))

    Apreciază

Lasă un comentariu

Site web construit cu WordPress.com.

SUS ↑