Ai rămas un necunoscut

images

 

       Nu am să îţi spun că încă te iubesc, pentru că acum chiar nu te mai iubesc. De fapt, simt cum nu mai simt nimic când mă gândesc la tine. Acum eşti doar un simplu om, un om străin pentru mine. Eşti un om absolut străin.

       Am contemplat de prea multe ori asupra amintirilor vagi care m-au mai încercat de-a lungul timpului. Lacrimile au încercat să mă sensibilizeze cumva, însă au eşuat. Ţie de mult timp nu îţi mai păsa de lacrimile mele, iar în acest fel am ajuns şi eu să mi le urăsc până s-au uscat, până nici nu au mai încercat să mă năpădească cu violenţa de atunci.

       Existau momente în care mă ardea numele tău cănd îl auzeam. Uneori eram prea neutră, alteori mă sfărâmam în mii de fărâme umane. Pozele noastre pe care le aveam erau atât de tocite pe margini, încât parcă le ţineam de nişte ațe invizibile, atât de des îţi alocam atenţia cuvenită pentru amintirea ta. Am tocit acele fotografii până când au devenit scrumul din adâncul dulapului cu amintiri, un scrum adunat apoi şi pierdut pe câmpul uitării.

       M-am reapucat de ce am renunţat şi mi-am reluat plăcerile. Nu ca să îţi fac în ciudă, ci pentru a-mi satisface plăcerea neînţeleasă de tine. Plăcere ce nu a mai contat în momentul în care fericirea ta a fost mai presus de a mea şi micile mele plăceri au devenit inutile pentru tine.

      Nebunia mi-a concurat cu iluzia în cel mai aprig mod. Din nebunia iubirii ce ţi-o purtam, a devenit nebunia realității pe care am început să o trăiesc.

      Ai devenit din omul meu mult prea intim, omul mult prea străin pentru mine, omul al cărui nume nu îmi mai dă nicio reacţie atunci cănd îl aud.

      Ai rămas un necunoscut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s